Najznámejší maďarský vinár veľkého kalibru, stvoriteľ kultových vín, ako napríklad Kopár a Solus. Vinár, ktorý bol v minulosti lesníkom, a jeho manželka sa spočiatku zaoberala vinohradníctvom len na niekoľkých siahach darovanej pôdy v doline Csillagvölgy. Odtiaľ už viedla priama cesta k dnes už 50-hektárovému majetku, penziónu Gere, k uznaniu „Vinár roka“, pivnici o rozlohe 1000 m2 a k mnohým, nezabudnuteľným vínam. Hneď od začiatku kupoval villányske vinohradnícke pozemky považované skúsenými vinármi za najlepšie a vďaka tomu má dnes vínnu révu vysadenú na najvýznamnejších územiach. V premyslenej kompozícii odrôd nachádzame okrem – v oblasti pestovania červených vín takmer povinné – odrody bordeaux aj medzinárodných a villányskych favoritov, ale aj zabudnuté domáce druhy. Vlani odovzdaný moderný systém na spracovanie a dozrievanie vín znamenal veľký krok vpred pre celé vinárstvo, jeho prevádzka dosiahla svetovú úroveň.
Od roku 2003 vlastní 50 hektárov vlastnej révy, z čoho je viac, ako polovica, 26 hektárov, úrodná. Pre novú výsadbu je charakteristické 7200 kmeňov viniča na hektár – aj z toho vidieť, že redukcia úrody zohráva v živote tohto vinohradníctva dôležité miesto. Redukcia úrody jeho výnimočných a kvalitných vín je porovnateľná s najlepšími vinohradmi medoc: v čase oberačky nájdeme na réve len 6 alebo 7 strapcov. O veľkosti pivnice prezrádza najviac jej 800 kusov barikovaných sudov.
Jeho vína charakterizuje predovšetkým stabilita a spoľahlivosť, zrejú veľmi rýchlo, ale svoju vrcholnú kvalitu si dlho zachovávajú. Attila Gere vždy pripravuje nejaké prekvapenia, vždy je schopný prezentovať okrem obvyklých chutí villányskeho kraja aj niečo nové a vzrušujúce. Odborné úspechy: najlepšie medzinárodné červené víno (Viedeň, Medzinárodná súťaž vín AWC, 2004), víťaz kategórie (rakúsky test Wein & Co., kategória supertoskánske (Masseto, Ornellaia) a veľké vína bordeaux (Chateau Latour, Chateau Petrus), štvrté miesto (slepý test francúzkych, talianskych a čílskych špičkových vín, v organizácii belgického magazínu Wine & food), prvé a druhé miesto v súťaži najlepších maďarských červených vín (nemecký magazín Alles über Wein).