Vinárska oblasť Szekszárd sa nachádza asi 160 km južne od Budapešti. Vinohrady obrábajú na 2255 hektároch. Panuje tu suché vnútrozemské podnebie a dlhotrvajúce jesenné počasie. Hlavné typy pôdy: sprašovo-hlinitá, piesočnatá. Vrstva sprašovej pôdy miestami presahuje aj 30 centimetrov.
Charakteristické biele vína oblasti: Chardonnay, Rizling vlašský, Rizling silvánsky, Veltlín zelený a Cserszegi fűszeres. Červené vína: Frankovka, Zweigelt, Merlot, Modré portské, Cabernet sauvignon, Cabernet franc a Kadarka. Prevažuje tu produkcia červeného vína so silnou kyslosťou a obsahom tanínu. Bohatá kyslosť a zvláštna korenistosť - typická črty odrody - vyzdvihuje spomedzi odrôd Kadarku, ktorá zohráva významnú úlohu aj pri výrobe vín cuvée tejto oblasi. Základom Szekszárdskeho Bikavéru (Býčej krvi) je vo väčšine prípadov Frankovka. Aj v tunajšej vínnej oblasti získava čoraz väčšiu popularitu nechávať víno zrieť v malých dubových sudov. Biele vína oblasti sú plné, ale jemné s korenistou príchuťou a arómou.