Vinárstvo Gróf Buttler

    Vinárstvo   Gróf  Buttler  v  Egeri  založili  v   roku   1999. V   roku  2009  ho  nadobudol  nový  majiteľ,  avšak  pôvodná   vinárska   filozofia   zostala   zachovaná:  produkovať   dokonalé   vína     miestneho    rázu  s minimálnym   zasahovaním  do   prirodzených  procesov.  Dnes   hospodária   na   35 hektároch, vína  vyrábajú  výlučne  z  vlastného  hrozna.  Hrozno  pestujú v Egeri v dvoch vinohradoch na Szarkás-tető a hore Nagy-Eged. Prvá   výsadba  bola  uskutočnená na vulkanickej pôde  Szarkás - tető    v roku  2000,  neskôr, v roku 2003 vinič vysadili aj na hore Nagy - Eged. Nagy - Eged je  skutočné  územie  Grand  Cru   z   hľadiska   svojej  polohy i  zloženia  pôdy. Vinič  sa  tiahne  až   do   501  m nadmorskej výšky, sú to najvyššie položené vinohrady v Maďarsku.


    Vyslovene  kamenistá   vápencová   pôda   južného   svahu   a   sústavný   pohyb   vzduchu   prispieva   k  vytvoreniu špeciálnej   mikroklímy.  Hustota   výsadby je 6-10 tisíc viničov na hektár. Zaťaženie koreňov je radikálne nízke, pohybuje sa okolo 30 dkg/koreň. V roku 2010 kvôli zlej úrode víno vôbec nevyrobili.