Vinárstvo Gróf Buttler v Egeri založili v roku 1999. V roku 2009 ho nadobudol nový majiteľ, avšak pôvodná vinárska filozofia zostala zachovaná: produkovať dokonalé vína miestneho rázu s minimálnym zasahovaním do prirodzených procesov. Dnes hospodária na 35 hektároch, vína vyrábajú výlučne z vlastného hrozna. Hrozno pestujú v Egeri v dvoch vinohradoch na Szarkás-tető a hore Nagy-Eged. Prvá výsadba bola uskutočnená na vulkanickej pôde Szarkás - tető v roku 2000, neskôr, v roku 2003 vinič vysadili aj na hore Nagy - Eged. Nagy - Eged je skutočné územie Grand Cru z hľadiska svojej polohy i zloženia pôdy. Vinič sa tiahne až do 501 m nadmorskej výšky, sú to najvyššie položené vinohrady v Maďarsku.
Vyslovene kamenistá vápencová pôda južného svahu a sústavný pohyb vzduchu prispieva k vytvoreniu špeciálnej mikroklímy. Hustota výsadby je 6-10 tisíc viničov na hektár. Zaťaženie koreňov je radikálne nízke, pohybuje sa okolo 30 dkg/koreň. V roku 2010 kvôli zlej úrode víno vôbec nevyrobili.