Základný kameň pivnice položili v roku 2001, ale vzťah rodiny k viniču a k vínu má oveľa staršiu históriu. Po otcovskej vetve evidujú minulosť rodiny spätú s Csopakom už 200 rokov, po materskej línii sa zase tiahne pôvod z kotliny Káli, konkrétne z Kővágóörs. Ako u každej balatonskej rodiny, aj u nich vinič, pivnica, víno a s nimi súvisiaca práca v rôznej miere, ale sústavne boli súčasťou ich každodenného života.
Prvým schodom k vybudovaniu dnešného statku bolo rozšírenie a zveľaďovanie malého rodinného vinohradu, ktorý rodina získala na začiatku 90-tich rokov v rámci reštitúcii po starom otcovi. Nasledujúc staré rodinné tradície a vychutnávajúc radosť z výroby vlastného vína sa začali venovať pestovaniu hrozna a výrobe vína.
Ďalším krokom bola prvá fáza výstavby terajšej pivnice v roku 2001. O rok neskôr sa ukončila aj hlavná budova. Rokmi sa zväčšoval aj statok, a tak v roku 2005 sa zväčšila aj pivnica a zároveň sa otvorila aj reštaurácia. Tí, ktorí sú ich pravidelnými hosťami môžu dosvedčiť, že práca ešte stále nie je dokončená. Z vlastných síl, postupne zveľaďujú a rozširujú svoj statok a svoje služby. V súčasnosti ich statok sa rozprestiera na 7 hektároch, majú územia v Paloznaku pri Csopaku a v Tihanyi. Spracúvajú len vlastné hrozno a každá fáza výroby vína sa odohráva na statku v Csopaku. Ich ročná produkcia sa počíta na 25-30 tisíc fliaš.